Sunday, April 29, 2012

untuk dia ....

aku nak kau tahu yg aku syg kau sgtsgtsgtsgstsgtsgt . serius . aku tak tipu ? cmpy kan aku boleh confius kau dgn dye . kau paham kan ? -.- kau ketawa bilew aku sdeyh tpi sebenarnya hati kau menangis aku tahu tuh syggg . kau lah sahabat aku cinta aku rindu aku . semuanya syggggggg . kau segalanya sygggg . ape yg aku buat mesti aku ingat kau . kau dah mkn kew minum kew solat kew ? sll aku igt kan kau pasal solat kan . n aku tak penah berhenti igt kan kau pasal solat sygggg . kenangan indah yg kitew cipta takkan penah padam dlm hati aku . aku bahagia dgn kau . aku rase tiap tiap kali aku dgn kau aku akn jatuh cinta sygggg . kitew masing masing pendam perasaan kitew kan . kini saat tuh dah pown berlaku . kau dgn aku dah bersatu . tpiii .... aku rase masing jauh dgn kau . aku nak kau jadik hak milik aku selamanya tpi aku tak dpt gapai tuh jek . aku berharap yg aku dapat lelaki yang dapat jadik imam buat aku dan ank ank aku kemudian hari syggg . aku berharap itu adalah kau . mana mungkin aku lupakan kau . kau org pertama n terakhir kejutkan aku solat subuh . dan ianya tak penah berakhir smpy hari niew . sweet kan ? bnyk lagik kenangan yang kitew ciptakan bersama . hnya mungkin jadik kenangan atau .. hnya kitew dan allah je yang tahu . semoga allah membuka pintu bahagia buat kitew . insyaallah syggg . i wish u were here syggg ..
* kau boleh tak janji satu benda dgn aku ? yang kau takkan tinggal kan aku . boleh tak . andai aku dah tak dek nnti jgn penah lupa bace yasin tok aku yew . jgn penah lupa doakan aku syggg . *


Tuesday, April 24, 2012

takdir



back to the normal :D aku nak happy jek skung . but boleh kew ? allah uji setiap hmba nya untuk menguatkan lagik ingatan hamba nya kepada yang maha esa . true ! aku bukan ape . ujian yang aku dapat niew buat aku susah nak bernafas lah . i cant breathing . hari hari aku doa . yaallah bagi aku hikmah atas segala mcm dugaan yang kau berikan pada aku . aku tak kuat yaallah menerima ujian sebegini . kalau melibatkan aku sowang tak pelah . niew hati orang lain aku dah korban kan . aku tak nk pikir tapi dye paksa aku tok pikir .. hari hari dye tnye  about someone else feeling . n aku penat lah tok pikir tuh . dh elok elok aku baik tapi dye tak stop asking pown lagik . ok . aku tau kau risau tapi stop asking the same question tired to answers n thinking ... please lah weyh . hari hari aku nak kena jage hati kau . hati aku kau tak pikir pulak . kau tak penah nak paham hati aku . dah lah . kau ckp akn datang akn datang . but when -.- tired of this . aku syggg kan kau . kalau boleh aku nak hidup dgn kau . tpi aku ade hati lain nak kena jage hope kau dpt faham aku . serius aku ckp kau dah berubah . bukan mcm duluw ... lepas ape yang berlaku kau amek endah tak endah jek perasaan n hati aku .. i love u but u ' me too '. what mean . duluw aku happy kau tmbah kegembiraan tuh . bilew aku sdyh kau ckp stop crying .. lepas niew ape yang jadik aku harap kau bersedia . sebab mungkin aku akn bertindak more aggresive .. time kaseh ats kenangan yang telah kau bagi kat aku , walaupun sekejap walaupun sementara aku tetap simpan dlm hati aku selamanya . dengan kau aku jadik diri sendiri . kau paham kan ? ' i love u capital A ' :) tnpa kau aku tetap jdik lemah . mcm manew aku tk lemah sedangkan kau sendiri lemah tok bangkit . benda niew sekejap jek . cayelah ckp aku . dia tak marah kitew lama lama .. aku kenal sgt dengan dye ... aku nak kau yang duluw .. yang pampered when kau dengan aku . jalan jalan holding hand . jln baru ckyt kau dah ckp penat -.- buncit ! i miss that moments sygggg . i miss u ........

Sunday, April 22, 2012

terima kasih buat aku mcm niew ...


kalau lah saya dengar nasihat awk . dengar cakap awk . kitew takkkan jadik macam niew kan syggg . ptt lah dua hari sebelum tuh hati saya serba tak kena . mcm ade benda nak jadik tapi saya tak tahu ape ? sbb allah y rancang semua niew . serius saya serba salah sgt dengan awk sygggg ... sbb kn saya tak amek fon tuh ,
letak kat tempat yang betul kitew tak kan jadik mcm niew
sygggg .. sbb saya jugak $^&% tak maafkan kitew . susah sgt kew nak berikan kemaafan . saya pun hairan . -.- kenapa ea ? sedangkan nabi ampunkan umat nye . saya tak rase kesalahan besar pown sygggg .. it juz a text .. hanya lah kata kata yg jauh .. melainkan depan mata .. untuk saya lah , bgi saya ... if saya jadik %&^ saya kisah cykt tpi saya dapat lah maafkan jugak . it not big deal darling . juz a words from a texts . oh my gosh ! i do no
what to say anymore bby .... it happen already . setiap manusia ada salah nye kan .. tak semua manusia perfect .. kenapa setiap
kesalahan kitew semua orang akn igt tapi baik kitew owg akn tutup . oh plez . were human . i just hope that %&^ can forgive n forget what both are we do it before . until when ? juz hope syggggg ..


saya menangis dalam tidur . saya menangis dalam hati .. saya rase mcm nak lari jek dari masalah niew . saya tak kuat nak lalui hari hari kat sniew tanpa senyuman , kata kata dari dye sygggg .. saya tak sggup . smpy hari niew , dye tak nak
maafkan saya syggg . smpy hari niew ......... saya rase sikit je kan syggg slah kitew .... tpi &^*&^& smpy nak anggap salah kitew tuh besar sgt ... kenapa ? saya tak sggup nak pikir lagik . setiap kali saya pikir saya akn igt awk syggggg . setiap kali saya pikir , hati saya akn rase serba salah dgn awk syg .. saya tak nak pikir tapi saya kena pikir .... sbb ianya melibatkan hati awk .... kata kata awk , terima kasih buat saya mcm niew ... sgt menusuk di hati saya sayang .. mana mungkin sayanggg saya lupakan awk yang bnyk bagi harapan n sokongan pada saya . saya hnya mmpu tersenyum tapi hati saya sakit sgt sygggggg ... maaf
syg .. maafkan saya sgyyyy ..... maaf ..... hnya itu yg saya mmpu ungkapkan .....


#memafkan itu adlah sgt terindah so %&^^& tolong lah saya merayu maafkan kami . kitew orang merayu sgt .. maafkan kami dari ujung rambut smpy ujung kaki .... kami tak niat pown nak buat mcm tuh .. juz a texts ... a words ... please believe us ... :(


Tuesday, April 17, 2012

gempa bumi .






Dah lama lah aku tak update blog . baru kali niew ade mase nak update . kalu tak aku sll main game jek . (GAMES) . huhu . masak kew . aku suke masak . dan cuba bagi kwn kwn aku rase . berkongsi resepi sgt sgt sgt aku suka . tapi kalu suruh aku buat kek heh alamatnye meletup lah dapur . kek aku tak pndy sgt ..... kali niew bukan aku nak citer pasal kek . tapi nak ctew pasal gempa . bencana alam lah senang kata .. pengalaman y tak dapat aku lupakan smpy bila bila . bergoncang umah . mula mula tuh ak igt aku jek y pening . tapi upenya lain . gempa bumi . ak pnggil kwn kwn aku turun . cuak masing masing . pucat jek muka . toreh mmg takk keluaar nanah . hahaha :D . takut , smpy kn aku tak smpt nk mandi . sssshhh , jgn bgtaw owg aku tak mandi . hehe :P time cuti ak rajin ckyt mandi . ecehh wah . hahaha :D tulah tragedi paling aku igt . yaallah pnjg kn lah umur aku . aku pikir allah n istifar jek time tuh . aku igt mama aku . eishhh ... seram .. tapi alhamdulillah tak dek pape berlaku . hmpir 3 kali gk lah aku rse gegar tuh . tapi malaysia sebaik indonesia yang mana , gempa indonesia lebih dasat dari tuh . smpy kat sanew aku dgr ‘ jalan raya terbelah ` alhamdulilah malaysia bertuah . tak jdik papew . alhamdulilah .. so tu jelah entry aku kali niew .

Bye pembaca blog sekalian . assalamualaikum .

*dunia nak akhir akhir zaman dah , beringat lah ! :X